Bugün Büyük Kızımızı Uğurladık..

Bugün büyük kızımızı uğurladık. Binlerce anne babanın her yılbaşı döneminde yaşadığı o büyük kavuşma heyecanı ve ardından ayrılmanın verdiği burukluk. Allahtan küçük kızım birkaç gün daha bizimle. Sonra kalacağız yine eskilerin deyimiyle ‘kukumav kuşları’ gibi. Napalım hayatta herşey bizler için. Onlar mutlu keyifli olsun, biz bekleriz yollarını.

Bu dönemde teyzelerin, anneannelerin, babaannelerin yarışırcasına yaptıkları davetler hem insanı sevgiye boğar, sarıp sarmalar, hem de mide boyutlarının ne kadar büyüyebileceği testini yaptırır insana öyle değil mi? Kontrola almak istersiniz durumu ama ‘bak yemezsen küserim’ ‘nolur bi parça al’ ‘ne var canım yarın yemezsin olur biter’ gibi deyimleşmiş cümlelerin altında ezilir büzülür ‘Eh peki bari’ ile o kontrolü kendi ellerinizle teslim edersiniz karşınızdakine. Mide büyüdükten sonra geçmiş olsun zaten, artık siz başlarsınız ‘ne yesem’ demelere…
İşte bu tarif, tam o anlara özel.. dil köküyle yemek borusu arasında gerçekleşen yutma hissini en üst seviyede hazla yaşatan o tarif!!

Çamur kek:

125gr tereyağ
125gr çikolata
150gr un
2tatlı kaşığı neskafe
25gr kakao
1/2 bardak su
1pkt kabartma tozu
250gr toz şeker
3 yumurta
25gr sıvıyağ
50gr yoğurt

● Tereyağ, su ve kahve ısıtılarak karıştırılır. İçine çikolata eklenip ateşten alınır ve erimesi sağlanır. Sıvı yağ eklenir. Ve hafifçe soğutulur.
● Un, kakao, kabartma tozunu eleyin. İçine şekeri koyun.
● Sırasıyla, çilolata karışımını, yoğurdu ve yumurtaları ilave edin. Güzelce karıştırın.
● Karışımı yağlı kek kalıbına boşaltın ve 150’C de ki fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
● Kürdan size olup olmadığını söyleyecektir. Afiyet olsun.

Not: Söz başlıyorum rejime pek yakında!

Şeyda

15.01.2019

2 Comments to “ Büyük Kızımızı Bugün Uğurladık..”

  1. Ilknur sonmez says :

    Seydacigim hem yazin cok guzel duygularimzii anlatmis hem de kek muhtesem gozukuyor kesinlikle deneyecegim belki de Newyorkda kizimla denerim belli mi olur 😜😘

    1. Art Cafe says :

      Canim, çok teşekkürler, moral oldun bana. Seni de kızını da öpüyorum…

TOP