Bayılırım değişik sofralar kurmaya...

Evde nerde ne eşya bulursam kullanabilirim yeter ki yakışsın. Bir keresinde asılı gümüş varaklı ayna yı duvardan indirdiğim gibi bir güzel yıkayıp peynir tabağı haline getirmiş ve masanın ortasına yerleştirmiştim. Çok sükse yapmıştı.

Masa örtüsü de çok önemli tabi, şart değil pahalı örtüler almak. Dodanlı, Ikea çogunlukla imdadıma yetişir benim. ‘Şu basmadan 3 metre lütfen’. İşte bu kadar. Ortaya genellikle çiçek konur, ama ben arada şaşırtmayı severim. Mesela boy boy kum saatleri çok dekoratif bir şıklık verebilir.. ya da aileden kalma bir hatıra, ve ya tealight lardan yapılmış bir orta süsü... bunlarla sınırlı kalmamak lazım tabi ki. Alın bir kasa limonu kürdanlar yardımıyla piramit kuleler oluşturun mesela. Manavdan biraz yapraklarından istemeyi unutmayın. İki renk bir araya gelince resmen bahar doğuyor ruhunuza.

Lise arkadaşlarımı topladığımda bu masayı yapmıştım yılbaşı öncesi. Lise arkadaşlığı bambaşka, birlikte geçirilen zaman çok kıymetli. Kaç yaşına gelirsek gelelim biraradayken 12 yaşındayız. Örtü tabi ki ikea, aynalar camcıya kestirildi. Modern bir tarz bu sefer ki.. En üstteki kaseler sıcacık ve harika renkli bir bal kabağı çorbasıyla dolacak birazdan. Balkabağının zamanı geçmeden ben tarifi vereyim, bakalım beğenecek misiniz?

Balkabağı çorbası;

200gr soğan

50gr tereyağı

500gr balkabağı

1lt tavuk suyu

tuz ve kırmızıbiber

dekorasyon için 10gr frenk soğanı Ve 50ml çırpılmış krema

·         Kabakları büyük küpler halinde kesiyoruz.

·         Tencerede tereyağı eritip,  küp  ya da dilim doğranmış soğanı ekleyip kavuruyoruz. Biberi ekliyoruz.

·         Soğan şeffaflaşınca kabakları koyup, tavuk suyunu ekleyip  kaynatıyoruz. Arada  köpük almayı unutmuyoruz. Ağır ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyor sonra blendırdan geçiriyoruz. İstenen yoğunluk için gerekirse biraz daha çektiriyoruz.

·          Kremayı, soğuk olarak ve az tuzla mikserle çırparak kalınlaştırıyoruz. Çorbayı kaseye koyduktan sonra krema ve frenk soğanıyla süslüyoruz.

Afiyet Olsun

 Şeyda

2 Comments to “ Bayılırım değişik sofralar kurmaya…”

  1. MiMi says :

    Harika!

    1. Art Cafe says :

      Tesekkurlerr❣️❣️

TOP