Bu aksam yine tv karşısında atıştırmadan duramadım. Bu hep böyle..

Bu akşam yine tv karşısında atıştırmadan duramadım. Bu hep böyle.. aynı rutin yıllardır devam eder. Rejime hazır hissetmem yaklaşık 1 ay sürer. Rejimim en fazla 1 ay sürer. Verdiklerimi geri almam kesinlikle bir aydan az sürer.

‘Aynı ben’ diyenleriniz var biliyorum, hissediyorum. Galiba bizler rejime girmeyi seviyoruz. Kilo verme sürecindeki hazzı yaşamaya doyamıyoruz. Sorun zayıf olmak diil yani. Yoksa niye bunu tekrar tekrar yaşayalım ki...:)))))

Rejimdeyken gözünüz döner mi? Benim feci döner. Tüm organlarım yalvarır sanki ‘Atıştıracak ve açlığı yatıştıracak birşeyler bul’ diye. Açarsınız dolabı, geçersiniz karşısına, onumu yesem bunumu diye bakınıp, kalori hesaplarsınız bir çabuk.. Bu noktaya geldiğinizde ya rejim bozulur ya da bir sonraki krize kadar dolabın kapısını kapatırsınız.

Eğer ikinci opsiyonu uyguladıysanız kendinizle çok gurur duyarsınız.

Ama bazen gerçekten uslu bir kaçamağa ihtiyaç olur. Hem rejimi bozmayan, hem de rejimi bozmuşcasına zevk alacağınız bir kaçamak.

İşte geliyor!!

 

Sağlıklı tatlı kuki;

 

 

 

 

 

70gr hurma

175gr kayısı

50gr toz fındık

100gr hindistan cevizi

130gr yumurta akı

  • Tüm malzemeyi akların pişmesine fırsat vermeden düşük sıcaklıkta meyveler yumuşayıp bağlanana kadar yaklaşık 10 dakika ateşte karıştırın. Ardından soğumaya bırakın.
  • Şekil vererek ve dilediğiniz gibi hindistan cevizi, kakao yada file fındığa bulayarak yaglı kağıt üzerine yerleştirin.
  • 145’C de 10-12 dakika pişirin.

*Çok önemli uyarı; Bu tarif, tatlı krizini atlatmak içindir yani sadece nefsinizi köreltmeye bakın asla karnınızı doyurmaya değil :)

Seyda

01.02.2019

TOP