Selam herkese! Yazlık kışlık yaptınız mı siz?

Yazlık kışlık yaptınız mı? Ben bu hafta tüm günü kaplayan o işi gerçekleştirdim sonunda. Benim için extra zor tabi, bazılarınız anlayacak neden bahsettiğimi. Niye mi? Çünkü olay kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkartmaktan ibaret değil bende. Bedenlerine göre 2-3 gardrop kıyafet eder toplasam. Dolayısıyla gören ne çok kıyafetin var dese de işin aslı öyle değildir. Hangi bedensem o kıyafetler en ulaşılabilir yere yerleşir, küçük gelen ve az da olsa büyük gelen kıyafetler geri plana atılır. Bir de giymediğim ama ya giyersem diye kıyamadığım, içine girmediğim ama ya girersem diye yine kıyamadığım kıyafetlerim var ki, onlar tünelin ucunda ki ışık kadar bile yakın gelmez. Umutsuz bir umutla dururlar en ücra köşede.

Kurallarım da yok değil tabi;

  1. Askılar hep aynı renk olmalı
  2. Askı asımı hep aynı yönde olmalı
  3. Kıyafetlerin önü hep aynı yöne bakmalı
  4. Kıyafetler mümkün olduğunca renkleri bir uyum içinde olacak şekilde asılmalı.

Bütün şartları yerine getirdiğimde nasıl içimin yağları erir (niye sadece içimin!) anlatamam. Öyle mutlu olurum ki gider gider açarım dolabı seyrederim eserimi:))

Hepimizin içinde bir deli yatıyor öyle değil mi? :)))

Bugün şöyle bomba bir tarif vermek istiyorum size, likelarınızı ve yorumlarınızı esirgemeyin.

Pataşu;

  • 80ml su
  • 40gr tereyağ
  • 50ml un
  • 2 yumurta

Su ve tereyağını ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu bir seferde içine ekleyip tahta kaşıkla hızlıca karıştırın hamur kıvamına gelip iyice kuruyunca ateşten alın.

Yumurtayı çırpın azar azar ilave edip her seferinde hamura işlemesi için hızlıca karıştırın. Hamur parlayıp kaşıktan koparak düştüğünde kıvam tamam demektir. Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin. Yağlı kağıtlı tepsiye 3-4 cm büyüklüğünde sıkın. 200’C de 20-25 dakika pişirin.

Toplar soğuyunca ortadan ikiye kesip arasına dondurma koyun.

İsterseniz 100gr bitter çikolatayı 2 çay kaşığı krema ve 1 çay kaşığı tereyağ ile 20-30sn mikrodalgada eritin, karıştırıp topların üzerine dökün.

Afiyet olsun

 

TOP