Neden kızgınız, neden?

Dikkat ediyorum. Toplumumuzda, gazete haberlerinde, sosyal medyada, televizyon dizilerinde ve hatta benim kendi çevremde bile her zaman olmasa da kızgınlıkla beslenen bir altyapı var. Niye hep biz haklı olmak zorundayız. Biz yanlış yapamaz mıyız yani? Ya da başkasıyla aynı fikirde olmak zorunda mıyız?

Arkadaşlarımla bir konuda konuşuyorduk. Bi olayı bir arkadaşım gayet pozitiflikle ve umutla yorumlarken bir diğeri durumu bu kadar kolay iyiye yoramadı. Sanırım morali ve ruh hali onu biraz daha karamsar şekilde algilamaya yöneltti. Olamaz mı? Bence olur. Çünkü hepimizin algıları, yaşadığımız hayatın bize verdiklerine, zorluklara, karşı karşıya kaldığımız boğuşmalara göre değişiklik gösterebilir.

Yani illa aynı fikirde olmayabiliriz.

Önemli olan o empatiyi yapabilmek diğerini de kabullenebilmek.

Sonuçta ne oldu? Pozitif yorum yapan arkadaşım, o pozitifliğe tezat teşkil edecek şekilde rahatsız oldu ve bir daha bu konuda yorum yapmayacağını dile getirdi. Kızdı yani... Üzüldüm açıkçası biz yapmayalım bari bunu hani biz kızkardeşiz ya, hatta kızkardeşten öteyiz ya, kimbilir kaç yıllık geçmişimiz var ya.. Hatırlayalım bunları. Kendimiz haklıysak başkası da haklı, herkes kendine göre haklı. Bırakalım yönetmeyi, kucaklayalım tezat fikirleri de, ya da bulalım tatlı tatlı kendimizi doğru algılatmanın yolunu. Bozulmayalım. Hiç çekilmiyor bu yaştan sonra diyorum ve sizi yaramazlık yapmaya davet ediyorum.

 Çocukluğumun frigosunu yapıcaz bugün.haydi başlıyoruz;

30gr kakao

20gr un

10gr pirinç unu

1 bardak toz şeker

4 bardak süt

100gr tereyağ

200gr bitter çikolata

·         Kakao un ve piriç ununu karıştırıyoruz. Sütü ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.

·         Şekeri de ekleyip karıştırmaya devam. Son olarak tereyağını ekleyip erimesini sağlıyoruz.

·         Son olarak bitter çikolatayı kırıp içinde eritiyoruz ve ateşi kapatıyoruz.

·         İçine dilediğiniz yemişlerden yeterince koyup kalıba döküyoruz ve biraz soğuyunca üzerini süsleyip buzluğa atıp unutuyoruz (minimum 5saat). Sabah tekrar hatırlıyoruz…

Afiyet olsun.

Şeyda

 

TOP