Günaydın sevgili dostlar, Hava pek bir kapalı ve çok yağışlı bugün...

Günaydın sevgili dostlar,

Hava pek bir kapalı ve çok yağışlı bugün. İşe giden herkesin kafasında ki düşünceyi okuyor gibiyim. ‘Tam da evde oturup battaniyeye sarılıp kitap okumalık bir gün, şimdi çekilir mi iş bu havada!’

Ama bu düşünce, sadece yataktan kendinizi kazıyıp duşa atana kadar sürer. Suyun tepenizden boca olmasıyla birlikte,  yapılacak işler,  projeler,  sorunlar da sanki duştan tepenize akmaya başlar. Ve rehavet detoxunu yapıp aceleyle yetişirsiniz son dakikada işe.

Çok kıymetli bir arkadaşım hastalığı yüzünden fazla bir şey yiyemiyor. Kendini biraz iyi hisstettiğinde sıcak çikolata içmek istiyor. Hastanede ki makineden içiyor tabi ki ama rafine şeker ve kakaodan ibaret olduğunu düşündüğüm bu içecek onun için pek te uygun değil.

Benim de bu sebepten,  sabah cafeye girince ilk işim buna çözüm aramak oldu. Bitter kuvertürden tahta çubuklu çikolatalar yaptık. Amaç sıcak çikolata olayını daha da eğlenceli ama bir o kadarda sağlıklı hale getirmek. Sıcak sütü alıyorsunuz ve içine bunu daldırıp karıştırıyorsunuz. Çikolata eridikçe o bembeyaz süt gitgide kahverengileşmeye başlıyor. Tamamen eridiğinde içmeye hazır hale geliyor. Hem doğal, hem aksiyonlu hem de tadı çok lezzetli oldu. Bence siz de evde yapabilirsiniz. Çocuklarınız yaşadı. Ha üşenirseniz eğer biz sizin için de yaptık satışa sunduk.

Arkadaşım benim! En kısa zamanda sana da tattırıcam…

Sıcak Çikolata:

250gr Bitter kuvertür çikolata

Süt

Tahta çubuk

 

Çikolatayı benmari usulu eritin.silikon kalıpların içine dikkatlice dökün. Herbir kalıba ortalayarak birer çubuk batırın. Çubukları dik olarak sabitleyip yaklaşık 1 saat çikolatanın donmasını bekleyin. Sütünüzü kaynatın ve içine daldırın çikolatanızı. Kalan çubuklarınızı serin ve kuru bir yerde istediğiniz zaman içmek üzere saklayabilirsiniz.

 

Hepinize çok çok sevgiler

Şeyda

13.02.2019

TOP