Duyduk duymadık demeyin bahar geldi!!!

Duyduk duymadık demeyin bahar geldi. Her baharda olduğu gibi bu seferde içimiz pır pır öyle değil mi? Yavaştan yaz hazırlıkları başlar, bahar temizliği yapılır, rejime ve spora başlanır, yaz programarı hafiften organize edilir, uçak biletleri pahalanmadan ayırtılır. Ve en önemlisi havanın insan beynine olan etkisiyle mutluluk için gerekli hormonlar aksiyona geçer.

Sokakta kediler niyeti bozar, martı sesleri kulağa dolar, ağaçlar tomurcuklanır patlar ve muhteşem renklere büründürür dünyayı… bize düşen bunları görebilmek, hissedebilmektir. Uyanışı derinden yaşayabilmektir.

Eğer sağlığımız yerindeyse, sevdiklerimiz bizimleyse, tadına varalım baharın! Başka hiçbirşeye ihtiyacımız yok mutlu olmak için.

Bugün cafe çok kalabalık. Köşemden etrafı izliyorum. Herkesin yüzü gülüyor mu ne bu öğlen? Masalardan hoş sohbetler, kahkahalar yükseliyor. Ne güzel!!! Bakıyorum hanımların tercihi salata ya da somon ızgara. Erkekler her zaman ki gibi protein karbonhidrat karışık gidiyorlar : ) Tabi yerler, onlar bir günde biz kadınlardan tam %50 daha fazla kalori yakıyor. Dikkat etmek biz kadınlara özel :) Haksızlıııııııııkkkkk : )))

Herneyse,  bugün baharı karşılama şerefine çok güzel bir tarif paylaşacağım sizlerle. Ağır misafirlerinizi etkileyin diye.  Parmaklara dikkat!

Kadayıfa sarılı karides:

12 iri karides

300gr tel kadayıf

2 yumurta akı

3gr mısır nişastası

60gr pesto sos

1 fincan sıvı yağ

Yapılışı:

·         Karidesleri, kuyrukları kalacak şekilde ayıklayalım. Sırtta ki siyah şeridi kürdan yardımıyla çıkaralım.

·         Yumurta aklarını, içine nişastayı ekleyip  iyice çırpalım.

·         Bir tutam kadayıfı uzunlamasına tezgaha yerleştirelim. Üzerine fırça yardımıyla pesto sostan sürelim.

·          Daha sonra karidesleri aka batıralım ve kadayıfa yerleştirip kuyruk dışarda kalacak şekilde börek  sarar gibi rulo saralım.

·         Yağlı kagıtlı tepsiye dizdiğimiz karideslerin üzerlerine sıvı yağ sürüp tuzlayalım.

·         200’C  fırında kızarana kadar tutalım.

·         Arzu edenler için 180’C kızgın yağda 2-3 dakika rengi dönene dek kızartalım.

·         Soya, teriyaki ya da tatlı ekşi sos ile servis edilebilir.

Afiyet olsun.

TOP