Dikkat kedi çıkabilir! Biz bir yaramazlık yaptık...

Dikkat kedi çıkabilir!

Biz bir yaramazlık yaptık. Yaklaşık 2 sene evvel, evinde 20-30 kedi olan, ama artık onlara bakmakta zorlanan Gönül teyzemden, yeni doğmuş bir kedi aldık. Hem ona yardım, hem de bana eğitim :) Neden eğitim diyorum, çünkü çocukluğumdan kalma tırsık halimden kurtulacağım hesapta…

 

Kedi eve geldi. Minnacık çok tatlı, bir kutuya koyduk, içinde yaşıyor. Öpüp koklayıp koyuyoruz yerine... aradan bir süre geçti kutudan çıkabilmeye, bir süre sonra hoplayıp zıplamaya başladı. Aylar geçtikçe de dozu arttırdı. Benim sınavımda tam da bu zaman başladı. Bilardo topu hızında durmadan bi o yana bi o yana koşuyor arada bana atak edip korkutup sanki arkamdan kıs kıs gülüyor. Bir filme ya da diziye dalmışken bi anda üstüme zıplayıp bana çığlık attırıyor. Gerçekten abartmıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir de kendini sevdirdi ki kerata, evlat gibi... Az da olsa gelip kendini sevdirince mutlu oluyorum. Belki de başında yanlış isim koyduk, peri, kuzu, nazlı koysaydık daha sakin bir kedi olur muydu acaba? Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğim. Ama yaramaz Gomis’imiz herşeye rağmen bizim gözbebeğimiz...

Evde ki bir diğer kedim (!) en çok mozaik pasta sever.  Arada sürpriz yapıyorum ona. Eve gelip buzlukta görünce çok seviniyor. Siz de yapın evlatlarınıza geri dönüşünü alırsınız benden söylemesi :) *bardak ve kaşıkla ölçü versene diyen arkadaşlarıma sevgiler öpücükler :)

 

Mozaik pasta;

  • 2 paket kırılmış pötibör bisküvi
  • 4 kaşık tereyağ
  • 4 kaşık kakao
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak şeker
  • 100gr bitter çikolata

 

Tereyağını eritiyoruz ve içine kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Süt ve şekeri ilave edip ısıtıyoruz. Karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. Son olarak çikolatayı da ekleyip eritiyoruz.

Ocaktan aldığımız karışımı soğuyana kadar beklettikten sonra, kırık bisküvilerle karıştırıyoruz ve sosun bisküvilere yeterince bulanmasını sağlıyoruz. Streç film yardımıyla şekil veriyoruz. Derin dondurucuda yaklaşık 3-4 saat donduruyoruz.

 

Afiyet olsun

Şeyda

 

 

TOP