Bugün sevgili kocacığmın dogumgünü!..

Bugün sevgili kocacığmın dogumgünü!

Henüz haberi yok ama, bu sefer öyle partili, kalabalık, cümbür cemaat bir organizasyon yapmadım. Sadece ikimizin olduğu güzel bir program hazırladım ona. Önce keyifli bir yemek yiyeceğiz, ardından da Defne Samyeli dinleyeceğiz başbaşa... Rezervasyonu yapan çocukluk arkadaşım bana ’Ne medeni kadınsın, kimse kocasını getirmek istemiyo Defne’nin güzelliğinden kıskandıkları için’ dedi. Ben de ‘Yok canımm, bizde olmaz öyle kıskançlıklar’ dedim.. iyi mi dedim kötü mü dedim, anlayacağız birkaç saate :))

Şaka bir yana, gereksiz kıskançlıklar yıpratıyor insanı. Kıskançlık, dünyanın en güzel duygusunu; sevgiyi, evirip çevirip ruhsal bir işkenceye dönüştürüyor geri dönüşü olmayan şekilde...

Tabi ki, herşeyin bir sınırı var (biliyorum, kafanızdan geçen cümle bu) haklısınız ama ben demiyorum kapatın gözünüzü görmeyin hiçbirşeyi.. Aksine cadı olun gerekirse süpürgenizi kullanın. Sadece boşuna yıpranmayın yıpratmayın. Şu lafı da hiiiç unutmayın. “Her koyun kendi bacağından asılır.”

Ertesi gün;

Harika bir akşamdı. Yedik içtik eğlendik. Asayiş berkemal :))) Defne’ye de hakkını vermek gerek.. helal olsun valla... herşeyiyle bomba!! Allah sahibine bağışlasın.

Ramazan geliyor, bayıla bayıla içtiğim bir çorba tarifi vereceğim size. Karnıbahar sevmeyenlere sevdirme sözü de yanında...

  • 700ml tavuk suyu
  • 400ml süt
  • 600gr karnıbahar
  • 120gr soğan
  • 25gr tereyağ
  • 40ml sıvı yağ
  • 60gr un

 

Yapılışı;

 

Sıvı yağı kızdırıp soğanları bir güzel kavuruyoruz. Unu ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. Kuruyunca sütü ve tavuk suyunu yedirerek ekliyoruz. Topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz. Karnıbaharları kesip çorbaya ilave ediyoruz. Yumuşayınca blenderdan geçiriyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Süzgeçten de geçirdikmi çorbamız hazır. Dileyen kup ekmekleri tereyağında çevirip yemeden hemen önce üzerine serpiştirebilir.

Afiyet olsun

@hikayemvarokursan

TOP