Bugün ciddi şeylerden bahsedesim var...

Bugün ciddi şeylerden bahsedesim var :) Mesela mesleki bir konu ele alsak, pastadan konuşsak, tasarımdan bahsetsek...

Pasta ve tasarım kelimeleri hem ayrı ayrı, hem bir aradayken anlam ifade eder. Mesela bir pasta tasarlamanın bir evi tasarlamaktan pek farkı yoktur aslında... görsel özellikler, fonksiyon, sağlamlık ikisininde olmazsa olmazlarıdır... Uygulamaya gelince, mimaride çimento ile haşır neşir olurken, pastacılıkta renk renk lezzetli kremalar kullanırsınız..

Pastacılığın zor tarafı onu tasarlarken taze kalması gerektiğini biliyor olmanızdır. Bu yüzden zaman çok önemlidir. Bir yandan titizlikle üzerinde çalışırken diğer yandan içinde kullandığınız malzemelerin tazeliğini göz önünde bulundurmalısınız. Hızlı olmazsanız istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Lezzet ve tasarım ancak birlikte sizi başarıya ulaştırır. Bu yüzden karşıdan bakınca çok sevimli duran pastacılık işi kendinden beklenmeyecek ölçüde özveri dikkat ve ciddiyete de ihtiyaç duyar.

Bu kadar pasta dedikten sonra, güzel bir enginarlı dip tarifi versem şöyle sıcak sıcak...

 

Enginarlı dip;

  • 5 adet enginar
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 3 çorba kaşığı krem peynir
  • 1 diş sarmısak (sarmısak sıkacağı kullanın)
  • 1 su bardağı eski kaşar

 

Enginarları iyice haşlıyoruz ve çatalla eziyoruz. Eski kaşarın 1/3’ünü ayırıp kalan tüm malzemelerin hepsini enginara katıp iyice karıştırıyoruz. Fırına girebilen bir kabı yağlayıp karışımı içine döküyoruz. Kalan eski kaşarı üzerine serpip 180’C de yaklaşık 20-25 dakika fırınlıyoruz. Her türlü gevrek ya da ekmekle servis ediyoruz.

 

Afiyet olsun

 

Seyda Saglikova Tomruk

TOP