Bazen canımız hiç yemek yapmak istemez ...

Bazen canımız hiç yemek yapmak istemez ama akşama ev sakinleri geldiğinde çıkacak gümbürtüyü göze de alamayız. Biri neden yemek yok der, öbürü hamburger ısmarlayalım der, bir diğeri dışarda yiyelim der. Olay büyür de büyür ve siz ‘son pişmanlık neye yarar’ der durursunuz:) Tam da böyle zamanlar için biçilmiş bir kaftanım var. Hemen bir ekmek fırınına gidelim. 2 adet çiğ hamur isteyelim. Gerisi evde ne varsa... Benim bu yaptığım buzdolabımın fakir bir gününe rast geldiği için peynir domates kullandım. Kıymalı, patlıcanlı, patatesli, ıspanaklı, şarküterili hatta karidesli bile yapılır.

 

Yalancı Calzone;

1 adet ekmek hamuru

1 adet büyük domates

6-7 parça burger peyniri

1,5 su bardağı rende kaşar

1 yumurta

 

Hamurumuz mayalı olduğundan kabaracaktır. Ben ince tercih ettiğimden tek hamur kullanıyorum. Eğer kalın isterseniz 2 adet hamurla da yapılabilir. Bunun yanında üşenmezseniz eğer, un, su, maya ve biraz el kuvveti de aynı işi görür tabi ki:) Hamuru ikiye ayırıyoruz. Biraz unlayarak ikisinide oklavayla incecik açıyoruz. Bir katını yağlı tepsiye yerleştiriyoruz. Burger peynirlerini kenardan 1 cm bırakarak diziyoruz. Üzerine çok ince yuvarlak kestiğimiz domatesleri diziyoruz. (rende olmaz çok su bırakır.) Kaşar peynirini de domateslerin üzerine koyuyoruz. 2. Parça hamuru üzerine kapatıp su yada yumurta sarısı yardımıyla iki hamuru birbirine yapıştırıp buruyoruz ki içi açılmasın.

En son yumurta sarısını biraz suyla açıp hamura yediriyoruz. Çörek otu, haşhaş yada susamla süslüyoruz. 180’C fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. (yakl.30-35 dak.) Afiyet Olsun.

 

Seyda Saglikova Tomruk

TOP