Ne güzel günler geçti şu Cordon Bleu koridorlarında bir bilseniz...

Gerçekten efsane zamanlardı. Geçmişe baktığınızda herşeyin güzel detaylarını hatırlarsınız ve zorluklar pek te aklınıza gelmez.

Şimdi düşünüyorum da, zona bile geçirdim. Sabahın 6:30’unda evden çıkıp  45 dakika kamyon dolu yolda okula vardığım ve kahve dünyasının o güzel beyaz peynirli sandviçlerini kahvaltı diye mideye indirdiğim sonrada 6,5 saat süren maratona giriştiğim, ne dolu ve ne deli günlerdi. Hepsini hakkıyla yaşadım. Tüm zorluğa rağmen (özellikle bu yaşta gerçekten hiç kolay değil) her anınndan büyük zevk aldım. Kendimi kah sınıfın annesi sandım, kah  çocuklaştım, ama iyi öğrenci olmak için hep hırslandım.

Şimdi o dönem yolda dinlediğim şarkıları bile radyoda duyduğumda içim bir hoş oluyor. Sevgiyle hatırlıyorum o zamanları. Hayatıma kocaman bir artı kattım. Büyük teşekkür,  bunun olmasını sağlayan tüm enerjilere…

Bugün buradan sizlerle bir Cordonbleu tarifi paylaşmayacağım ama dünyanın heryerinde güzel pastanelerde rastladığınız o dev renkli bezelerin nasıl yapıldığını anlatacağım.  

Beze:

300gr yumurta akı

600gr toz şeker (iyi marka kullanın kalın taneliler iyi sonuç vermiyor)

1 paket vanilya

Arzuya gore yemiş (fındık, fıstık, badem)

Gıda boyası

  • Kuru bir kapta (bu çok önemli) yumurta aklarını çırpmaya başlıyoruz. İyice kabartıyoruz.
  • Toz şekeri 3 seferde ve herseferinde şekeri iyice eriterek çırpıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz..
  • Kabı ters cevirdiğinizde hiçbir şekilde akmayacak kadar sertleştiğinde çırpmayı bırakıyoruz.
  • İstediğiniz renkten 1-2 damla ekleyip spatulayla fazla söndürmeden katlayarak karıştırıyoruz.
  • Arzuya göre yemişleri de ekleyip yağlı kağıt döşenmiş tepsiye kaşıkla gelişigüzel büyük parçalar yerleştiriyoruz.
  • Bezelerin aralarını biraz açık tutuyoruz çünkü pişme esnasında boyutlar büyüyecek.
  • 115’C de yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. (pişme süresi fırının performansına ve bezelerin büyüklüğüne göre değişir)

Afiyet olsun

Şeyda

TOP