Selamlar Sevgilerle Geldim Bugün Bilgisayarın Başına..

Selamlar sevgilerle geldim bugün bilgisayarımın başına...
Sabah çok sevdiğim yüzüğümü kaybetmem, akşamüstü onu yeniden bulmam, aradaki zamanda da halam annem ablam ve yeğenimle harika bir öğlen geçirmemle işten uzak ama temposu yüksek bir gün oldu.
Ama bugünkü esas ilgim, öğlen tatlı olarak yediğim San Sebastian cheesecake idi...
Evvel ki yaz San Sebastianda yağmurlu ve heryerin henüz kapali oldugu bi saatte, ailecek sırf ‘o cheesecake’i deneyeceğiz diye kahvalti bile etmeden orijinalinin yapıldığı tapasçı ‘La Vina’ da tatmıştık kendisini ve ne yalan söyleyeyim pek te beğenmemiştik. Sonra bir meşhur oldu ki anlamak ne mümkün... Kendi ülkesinde bile bu kadar tanınmıyor o derece yani... Derken geçen hafta bir yerde tarifini buldum ve inadımı kırıp denenecek tariflerden biri olarak buzdolabina astım.
.. Ve bugün! Gittiğimiz yerde yediğim o lezzet. Hiç beklemiyordum ama sonunda bu tatlı kendini bana sevdirdi. Krem brüle, krem karamel ve cheesecake arası birşey...
Eve gider gitmez İlk işim buzdolabı kapağındaki tarifi denemek oldu.
Dış görünüş mükemmel, eve sinen kokular da cabası. Ama şimdi yiyemiyorum! Neden mi? Çünkü en az 12 saat beklemem gerekiyor kendini toplaması için. Biraz daha sabır lütfen.

Ertesi sabah;

Sabah kahvaltısı illa peynir zeytin ile mi olur. Ben bu sabah güne kahve ve dolapta bekleyen cheesecake ile başladım. Çok iyi! Çok beğendim. Ortası hafifçe kremamsı kenarlara doğru daha kuru, dış kabuk karamelize, fırın sütlaçı hatırlattı bana. Lezzet orda yediğimden kesinlikle daha güzel. Bence ismini ‘San Sebastian Cheesecake a la turca’ olarak değiştirebiliriz.

İşte tarif;

500gr krem peynir
2bardak krema
4yumurta
1,5 bardak toz şeker
2yemek kaşığı un
1 paket vanilya

 

Toz şeker ve krem peyniri çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. vanilyayı ve kremayı ekleyin. Unu ekleyin. İyice çırpıldığından emin olduğunuzda içine yağlı kağıt yerleştirdiğiniz kelepçeli kalıba dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında 50dakika pişirin.
Yaklaşık 12 saat dinlendirin ve servis yapın.

Yorumlarınızı yazmayı unutmayın.

Şeyda

18.01.2019

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TOP