Beğenemedim ne demek allah aşkına?!

Hiç seyrediyor musunuz şu kadın programlarını arada? Ben kırk yılın başı evdeysem muhakkak tv açık olur, seyretmesem bile arada göz atarım. Yemek programları malum her kanalda çifter çifter! Bir tanesine rastgeldim geçende. Format şu; Yarışmacılardan biri yemek yapmış diğerleri de notlandırıyor 5 günün sonunda da en çok puan alan ödül kazanıyor.

Allahım bir insan neden kendine bu eziyeti yapar? Niye aşağılanacağını, yemeklerinin inadına sevilmeyeceğini, tartışmalardan yemek mi dayak mı yendiğinin belli olmadığı bir ortamda bulunmayı bile bile ister. Aklım almadı... Ha yemeği yiyen yarışmacılardansanız o da ayrı olay! En büyük laf ta “beğenemedim!”

Ne olur biri beni aydınlatsın, beğenemedim ne demek? Ya beğen ya beğenme...

Düşünüyorum da herhalde, bu vatandaşları özellikle negatif olmaları için veya sorun çıkarmaları için teşvik ediyorlar ki olay çıksın, ki reyting patlasın. Ama yazık onlarda hem uyacaklar formata, hem de ayıp olmasın yemeği yapana diye bu şekilde söylüyorlar. Açılımı sanırım şu; Eline sağlık mirim aslinda hiç fena yapmamışsın gayet güzel ve beğendim ama gel gör ki, beğenmemem gerekiyor o yüzden beğenmiyorum, yani beğenemiyorum :)))

Allahım ne tuhafız!

Bakalım benim yeni tarifimi beğenebilecekmisiniz :))) Ben de ilk defa yaptım. Gelişmeye açık bir tarif kesinlikle, denemeye devam...

Tepside içli köfte...

  • 800gr ince bulgur
  • 500gr çiğ köftelik kıyma
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • sıcak su
  • 1kg kıyma
  • 4 adet soğan
  • 150gr ceviz
  • 1 maydanoz
  • karabiber, kimyon, tuz, kırmızı biber

Soğanı ince küp yapıp sıvı yağda dödürüyoruz. şeffaflaşınca kıymamızı  ekliyoruz. İyice eze eze kıymayı kavuruyoruz. Üzerine cevizleri ince kıyılmış maydanozu ve baharatları ekliyoruz.

Diğer yandan, incebulgur, biber salçası, fesleğeni ovuyoruz. biraz sıcak su ilavesi ile bulguru yumuşatıyoruz. Çiğ köftelik kıymayı ekleyip yoğuruyoruz. elastikiyet kazanıp ele yapışmayacak kıvama getirene kadar yoğurup gerektiğinde sıcak su ekliyoruz.

İkiye böldüğümüz hamuru oklava ile yağlı kağıt yardımıyla incecik açıyoruz. iyice yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. Araya kıymamızı yerleştirip, üzerine diğer açtığımız hamuru yerleştiriyoruz. Kenarları iyice kapatıp köftemizi sıvı yağ ile iyice yağlıyoruz. 180'C fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TOP